Robotik - 7 - Tinkercad - Hesap Oluşturma

 


Tinkercad , basitliği ve kullanım kolaylığı ile bilinen bir web tarayıcısında çalışan ücretsiz, çevrimiçi bir 3B modelleme programıdır.

Kendi 3B modellerinizi oluşturabileceğiniz gibi , devrelerinizi oluşturup onları kodlayarak sanal olarak çalıştırabilir blok kodlama yaparak şekiller çizdirebilirsiniz. Ayrıca öğretmenlere sunduğu sınıf oluşturma seçeneği sayesinde öğrencilerinin takibini de kolaylaştırır.

Tinkercad ücretsiz bir uygulamadır. Sadece sitesine giriş yapıp üye olmanız yeterlidir. Yaptığınız çalışmalar hesabınızda kayıtlı kalır. İsterseniz başkalarıyla paylaşabilir ya da bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Hatta yaptığınız tasarımları 3D yazıcı yardımıyla baskısını bile alabilirsiniz.

Sadece tasarım aracı olarak değil sanal ortamda Arduino devrelerini de oluşturup kodlayarak çalışıp çalışmadıklarını simülatör sayesinde kontrol edebilirsiniz. Ayrıca son gelen özelliği ile blok kodlama yaparak tasarımlarda oluşturabilirsiniz.

Evet özelliklerinden bahsettiğimize göre nasıl giriş yapacağımıza bir bakalım. Bunun için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli.

https://www.tinkercad.com

Siteye giriş yaptıktan sonra üye olarak kendinize bir hesap oluşturmalısınız. 2 çeşit hesap oluşturabilirsiniz. Öğretmen ve öğrenci olarak. Öğretmen olarak hesap sahibi olursanız sınıf oluşturma özelliği kullanarak öğrencilerinizi ekleyip onların çalışmalarını takip edebilirsiniz.

Haydi ilk olarak nasıl üye olunduğunu öğrenmek için aşağıdaki videoyu izleyelim.


Yorumlar